social-channel-googleplus surface account images colour extern-link map location store-on star brush paint-rol paint tester conditions delivery payment minus_16px plus_16px close_16px arrow-down_16px arrow-up_16px arrow-right_16px selected_16px email external-link social-facebook social-googleplus social-twitter list work business clients painters-icons-v2-source_pdf social-channel-facebook social-channel-instagram social-channel-instagram2 social-channel-twitter social-channel-youtube carrousel_prev carrousel_next download save-colour-off shopping-cart shopping-list store-finder search share save-colour-off2 save-colour-on info-off info-on workspace loader close icon-facebook-mono icon-youtube-mono
Alpha-Sanocryl-topbanner.jpg

Sikkens Alpha Sanocryl: de bacterie-resistente muurverf

Een goede hygiënestrategie in o.a. ziekenhuizen is essentieel om het risico op infecties te verminderen. Samen met een verhoogde vorm van persoonlijke hygiëne en een aangepast netheidsprogramma draagt de bacterieresistente verffilm van Alpha Sanocryl hier zeker aan bij.

Het langdurige effect van zilverionen zorgt dat de verffilm gedurende een lange tijd bestand blijft tegen bacteriën. Deze effectiviteit blijft gehandhaafd tijdens het reinigen van de verffilm. Zilverionen zijn bovendien niet gevaarlijk voor de mens en veroorzaken geen allergische reacties.

Alpha Sanocryl is duurzaam, vlot afwasbaar en bestand tegen de meest voorkomende desinfecteermiddelen gebruikt in de medische sector. Het is dus ideaal voor ruimtes die veelvuldig gebruikt worden en die regelmatig moeten worden schoongemaakt en/of gedesinfecteerd.

Bijgevolg is Alpha Sanocryl uiterst geschikt voor gebruik in de medische sector en ondersteunend aan een goede hygiëne en netheidsprogramma.

Probleemstelling

Micro-organismen zoals de ziekenhuisbacterie, MRSA en de superbacterie kunnen enkele uren tot enkele jaren overleven op geschilderde oppervlakken.

De zilverionentechnologie biedt een oplossing

Dankzij de zilverionen aanwezig op de Titaandioxide (TiO2) in de gehele verffilm wordt de groei van bacteriën op de verffilm geremd. Zilverionen zijn al actief bij lage concentraties. Herhaaldelijk wassen of desinfecteren van de muur blijft mogelijk en intensifieert zelfs de antibacteriële werking. De groei en proliferatie van bacteriekolonies op de verffilm daalt binnen 12u na de contaminatie.

Kortom, het risico op kolonisatie en herinfectie daalt. Deze werking is bovendien langdurig en zonder gevaar voor de mens.

Kenmerken van de verf

Alpha Sanocryl is een watergedragen, matte, goed reinigbare binnenmuurverf met een bacterieresistente verffilm.

- Is bestand tegen herhaaldelijke reinigingscycli (DIN EN 13300 natte schrobvastheid klasse 1) en behoudt zijn doeltreffendheid

- Niet opglanzend

- Bestand tegen de meest voorkomende desinfecteermiddelen, bijvoorbeeld isobetadine, gebruikt in de medische sector

Voordelen van bacterieresistente verffilm op basis van zilverionen:

- Effectief bij lage concentraties van zilverionen

- Verffilm blijft bestand tegen bacteriën, ook als ze wordt afgewassen of geschrobd

- Zilverionen worden reeds lang gebruikt in allerlei medische toepassingen zoals o.a. het desinfecteren van wonden

Beschikbare documenten:

- Technische fiche

- Veiligheidsfiche