social-channel-googleplus surface account images colour extern-link map location store-on star brush paint-rol paint tester conditions delivery payment minus_16px plus_16px close_16px arrow-down_16px arrow-up_16px arrow-right_16px selected_16px email external-link social-facebook social-googleplus social-twitter list work business clients painters-icons-v2-source_pdf social-channel-facebook social-channel-instagram social-channel-instagram2 social-channel-twitter social-channel-youtube carrousel_prev carrousel_next download save-colour-off shopping-cart shopping-list store-finder search share save-colour-off2 save-colour-on info-off info-on workspace loader close icon-facebook-mono icon-youtube-mono
sikkens-sector-offices.jpg

VERFOPLOSSINGEN VOOR KANTOREN

De uitdaging

We brengen een groot deel van onze dag door op werkplekken die zijn ontworpen om onze geest te stimuleren. Welzijn in een kantooromgeving heeft vaak te maken met medewerkerstevredenheid, maar ook met samenwerking met anderen en het gevoel dat je deel uitmaakt van een team. In het verleden werd er nauwelijks rekening gehouden met het welzijn en de gezondheid van medewerkers in een kantooromgeving. Nu zien steeds meer bedrijfsleiders in dat de omstandigheden op de werkplek van invloed zijn op de mensen die er werken. Verschillende onderzoeken tonen met statistieken aan dat kantooromgevingen ons welzijn, onze motivatie, werktevredenheid en operationele productiviteit beïnvloeden.

Bron: BRE. Biophilic Office

Kleurenoplossing

Verlichting, sfeer, natuurlijke elementen, akoestiek, vloerbedekking, visuele ergonomie en efficiëntie van het oppervlak moeten worden beschouwd in relatie tot kleur. Een deskundige toepassing van kleur en ontwerp en gebruik van producten die de VOS-emissies verminderen, kan winst opleveren voor gezondheid en welzijn. Er zijn verschillende opties voor kleurontwerp in kantooromgevingen.

Tonale kleurencombinaties zijn doorgaans rustiger dan de combinatie van twee verschillende tinten. Gedempte kleuren zorgen voor een comfortabele omgeving. Lichtere schakeringen laten ruimtes er groter uitzien. Een matte afwerking voorkomt verblinding door reflectie en ongecontroleerde helderheid. Ritmische kleurenschema’s zorgen voor afwisseling in grote open ruimtes. We hebben diverse kleurpaletten ontworpen om dit te illustreren. Bepaal het type ruimte en gebruik deze kleurpaletten voor ideeën en inspiratie. Download hier de brochure met de kleurenschema’s

Productadviezen

Sikkens biedt producten geschikt voor kantoorruimtes

 • Verfsystemen met toegevoegde waarde
  • Muurverven bestand tegen strepen van plastic en rubberen objecten zoals tassen en jassen: Sikkens Alpha Rezisto Anti Marks
  • Uiterst afwasbare muurverven voor kantines: Sikkens Alpha Rezisto Easy Clean
  • Krasvaste lakken met huidvetresistentie: Sikkens BL Rezisto Satin en Mat
 • Alle verfsystemen voldoen aan de wettelijke normen op het vlak van milieu en hygiëne en beschikken over de nodige certificaten.
 • Informeer ook naar onze producten voor vloeren en hout.
 • Bekijk het volledige productoverzicht

Projectbegeleiding van A tot Z

Het gespecialiseerde team van Sikkens Project Accountmanagers heeft een ruime ervaring in diverse sectoren. Wij ondersteunen u in de volgende aspecten:

 • Technische ondersteuning
  • Bij de voorbereiding van uw projecten
  • Bij de verwezenlijking van uw projecten
  • In de nazorg
  • Bij de uitwisseling van informatie
 • Kleuradvies op maat

Onze kleurspecialisten ontwikkelden een kleurenstrategie gebaseerd op een aanpak per ruimte. Lees hier meer over kleurgebruik in kantoren.

Een concreet project om te bespreken? Aarzel niet om contact op te nemen met ons team.