social-channel-googleplus surface account images colour extern-link map location store-on star brush paint-rol paint tester conditions delivery payment minus_16px plus_16px close_16px arrow-down_16px arrow-up_16px arrow-right_16px selected_16px email external-link social-facebook social-googleplus social-twitter list work business clients painters-icons-v2-source_pdf social-channel-facebook social-channel-instagram social-channel-instagram2 social-channel-twitter social-channel-youtube carrousel_prev carrousel_next download save-colour-off shopping-cart shopping-list store-finder search share save-colour-off2 save-colour-on info-off info-on workspace loader close icon-facebook-mono icon-youtube-mono
topbanner-artikel-doelstellingen-akzonobel.jpg

People. Planet. Paint

Onze benadering van een duurzaam bedrijf

Duurzaamheid maakt onderdeel uit van alles wat we doen

Bij AkzoNobel zijn we ervan overtuigd dat een duurzame toekomst creëren niet gebeurt door te dromen maar door te doen. We weten dat we afstevenen op een betere toekomst via acties die we elke dag ondernemen. Door MENSEN mogelijkheden te geven, onze impact op de PLANEET te verminderen en voortdurend te vernieuwen om onze klanten duurzame VERF en coatings aan te bieden, dragen we ons steentje bij om een gezondere wereld te creëren.

Onze ambities

sustainability-ambitions-akzonobel

De duurzame ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties

AkzoNobel engageert zich voor 5 van de 17 Sustainable Development Goals, opgesteld door de VN in 2015. Dit zijn de doelstellingen waar Akzonobel het meeste invloed op kan hebben.

sustainability-ambitions-akzonobel-UN

Hoe onze inspanningen gewaardeerd worden

Ratings worden steeds vaker gebruikt door onze aandeelhouders om de prestaties op het gebied van milieu, maatschappij en bestuur te beoordelen. Onze toewijding aan duurzaamheid heeft geresulteerd in topprestaties in de hele sector.

Onze inzet voor duurzaamheid leidde tot topprestatiewaarderingen binnen de sector

Beoordelings-bureau Belangrijkste prestatie
Sustainalytics #1 in de paints and coatings industrie in 2020
#3 in de specialty chemicals industrie in 2020
FTSE4Good We scoren al vijf opeenvolgende jaren sterk boven de industrienorm
MSCI Hoogst mogelijke rating gedurende twee opeenvolgende jaren (AAA)
ISS Oekom Hoogste score (B-) waardoor we bij de top 10% behoren
EcoVadis In het top 99e percentiel
Vigeo Eiris #1 in de chemische industrie in 2019
Corporate Knights Gerangschikt als meest duurzaam bedrijf in onze industrie en 28ste in totaal

People. Planet. Paint.

AkzoNobel en Sikkens werken aan hun positieve impact en verminderen de gevolgen voor het milieu op drie vlakken.

Mensen: via programma's die positieve resultaten opleveren voor de samenleving en producten en diensten die kunnen bijdragen aan gezondheid & welzijn.

Planeet: afvalvermindering en efficiënt gebruik van grondstoffen hebben een blijvende prioriteit in de manier waarop we produceren, welke grondstoffen we gebruiken en welk gebruik van onze producten we aanbevelen.

Verf: door het formuleren van producten met een langdurige conservering en een lagere CO2-voetafdruk minimaliseren we de impact op het milieu zonder afbreuk te doen aan de kwaliteit.

Meer weten? Neem contact op met het Project Account Team of bekijk de productdatabase.