social-channel-googleplus surface account images colour extern-link map location store-on star brush paint-rol paint tester conditions delivery payment minus_16px plus_16px close_16px arrow-down_16px arrow-up_16px arrow-right_16px selected_16px email external-link social-facebook social-googleplus social-twitter list work business clients painters-icons-v2-source_pdf social-channel-facebook social-channel-instagram social-channel-instagram2 social-channel-twitter social-channel-youtube carrousel_prev carrousel_next download save-colour-off shopping-cart shopping-list store-finder search share save-colour-off2 save-colour-on info-off info-on workspace loader close icon-facebook-mono icon-youtube-mono
renovation-wave

De Europese Renovation Wave: hoe kunnen de Sikkens verven een bijdrage leveren?

Wat is de Europese Renovatiegolf?

De EU-renovatiegolf is een plan van de Europese Commissie om de renovatie van bestaande gebouwen te versnellen. Daarbij is het de bedoeling om het renovatietempo in Europa te verdubbelen in de komende tien jaar.

Om de uitstoot en het energieverbruik in de hele EU te verminderen is de renovatie van bestaande gebouwen cruciaal. Bovendien verbetert op die manier de levenskwaliteit van de bewoners of gebruikers. Door het belang van het project omvat het zowel private als publieke gebouwen.

De EU-renovatiegolf maakt deel uit van de Europese Green Deal en ondersteunt tegelijk de herstelplannen na COVID-19. Het is letterlijk de bedoeling om een betere toekomst te bouwen.

AkzoNobel en Sikkens kunnen een bijdrage leveren aan het verduurzamen van bestaande gebouwen dankzij onze diverse oplossingen.

“De renovatiegolf zal onze werk-, woon-, en studeerplekken verbeteren en tegelijkertijd onze impact op het milieu verminderen en duizenden banen scheppen voor Europeanen. We hebben betere gebouwen nodig om te bouwen aan een betere toekomst.” – Europees Commissaris Frans Timmermans

Hoe kan Sikkens verf een bijdrage leveren?

 • Duurzame en ethische materialen:

  We doen meer met minder nieuwe grondstoffen (bv. door gerecycleerde en biogebaseerde materialen te gebruiken in producten en verpakkingen, hogere opaciteit) en verlengen de onderhoudscycli door verf te introduceren die langer meegaat en beter bestand is tegen ongunstige omgevingsomstandigheden. Een voorbeeld, de buitenmuurverven Alphatex IQ Mat en Alphaloxan werden in 2020 geoptimaliseerd om een zo lang mogelijke buitenduurzaamheid te kunnen garanderen: ze blijven langer mooi en behouden hun kleur voor langer.

  Op die manier willen we de koolstofvoetafdruk van onze materialen verlagen en transparant zijn over de impact van onze producten tijdens hun levenscyclus.

 • Betere binnenluchtkwaliteit:

  We hebben producten geïntroduceerd met een minimum aan VOS, zoals watergedragen houtverzorgings-, metaal- en houtwerkproducten. Daarnaast hebben we producten gelanceerd met een lage emissie, zoals solventvrije producten voor binnen- en buitenmuurverf. Alpha Cover Mat SF, een solventvrije, zeer dekkende muurverf (Dekkracht klasse 1 volgens DIN EN 13300) die tevens voldoet aan de Franse Indoor Air Quality wetgeving met een A+ score.

 • Verbeterde energie-efficiëntie:

  Onze producten helpen om de temperatuur te verlagen en hitte-eilandeffecten tegen te gaan. We bieden tevens energie-efficiënte coatingoplossingen aan voor de productie van bouwmaterialen, zodat ook anderen hun voetafdruk kunnen verlagen. Voorlopig vinden we in de Sikkens productportefeuille nog geen producten die hieraan bijdragen.

 • In onze hele waardeketen zorgen we voor betere werk- en leefomgevingen:

  Onderzoek toont aan dat verf en kleuren de kwaliteit van onze ruimtes kunnen verbeteren en een positieve impact hebben op onze gezondheid en ons welzijn. Onze verfmerken geven kleur- en designtips die positief gedrag stimuleren en bevorderen en helpen om optimale lichtreflectiewaarden te garanderen.

  We dragen ook bij aan buurten met een goede leefbaarheid. Zo ondersteunde ons Let’s Colour-programma al meer dan 2400 projecten en gemeenschappen wereldwijd, waaronder ook de S.O.S. Kinderdorpen.

 • Innovatie-inspanningen om duurzame oplossingen te ontwikkelen:

  We ontwikkelen hoogtechnologische verven met specifieke karakteristieken. Deze bezorgen extra eigenschappen aan het geschilderde oppervlak. Sikkens Alpha Rezisto Easy Clean Mat is bijvoorbeeld een muurverf die de muur extra goed reinigbaar en onderhoudbaar maakt.

  Een ander vernieuwend product is Sikkens Alpha Recycle Mat, een matte muurverf van hoge kwaliteit die geproduceerd is op basis van 35% verfresten, ingezameld door containerparken.

  Kijk voor meer informatie op: Renovatiegolf | Energie (europa.eu)