social-channel-googleplus surface account images colour extern-link map location store-on star brush paint-rol paint tester conditions delivery payment minus_16px plus_16px close_16px arrow-down_16px arrow-up_16px arrow-right_16px selected_16px email external-link social-facebook social-googleplus social-twitter list work business clients painters-icons-v2-source_pdf social-channel-facebook social-channel-instagram social-channel-instagram2 social-channel-twitter social-channel-youtube carrousel_prev carrousel_next download save-colour-off shopping-cart shopping-list store-finder search share save-colour-off2 save-colour-on info-off info-on workspace loader close icon-facebook-mono icon-youtube-mono
tobanner-artikel-totem.jpg

Het gebruik van verf binnen de TOTEM software tool

Wat is de TOTEM Building Tool?

TOTEM staat voor Tool to Optimise the Total Environmental Impact of Materials.

Het is een software tool die ontwikkeld is door de Belgische overheid (OVAM, Leefmilieu Brussel en Service Public De Wallonie) met als doelstelling het optimaliseren van de milieuprestaties van bouwmaterialen in gebouwen.

Onder impuls van de EPD-regelgeving is er de voorbije jaren gefocust op de vermindering van energieverbruik van gebouwen. Om deze uitdaging aan te gaan wordt gekeken naar de milieu-impact van een gebouw gedurende zijn levenscyclus. Hiervoor wordt een analyse op de milieuprestaties van de bouwmaterialen gedaan.

Totem maakt gebruik van de LCA’s en bijhorende EPD’s van de betrokken producten. Deze documenten worden aangeleverd door de fabrikanten van de bouwmaterialen. Op deze manier kunnen dezelfde bouwmaterialen van verschillende producenten op een objectieve, neutrale en uniforme manier vergeleken worden binnen het gebouwconcept. Dit gebeurt volgens technische criteria en op het vlak van hun respectievelijke milieuprestaties.

De keuze van verf binnen TOTEM

Van de Sikkens verven zijn reeds EPD certificaten beschikbaar. Deze kan u dus gebruiken in de software van TOTEM. Klik hier meer informatie over onze EPD’s.